25 kwietnia 2022
Musztarda jako zimny sos Każdy z nas lubi czasem podkreślić smak ulubionych potraw. Jaki jest na to najprostszysposób ? Odpowiedź to: SOSY! Jedni lubią sosy…
12 marca 2022
Kosmetyki francuskie Dzisiejszy wpis będzie się nieco różnił od poprzednich ponieważ nie będzie dotyczył tematyki która pobudza nasze kubki smakowe. Nie będziemy opisywać serów ani…
27 listopada 2021
Dlaczego wino węgierskie? Po latach importowania win francuskich zdecydowaliśmy się na urozmaicenie naszej oferty. Nasz wybór padł na szczególny punkt na winiarskiej mapie świata –…
13 października 2021
Urodziny, święta, podziękowania… Zawsze znajdzie się dobra okazja, aby sprezentować swoim najbliższym, pracownikom bądź kontrahentom coś wspaniałego! Flomaro wychodzi do Państwa z otwartą dłonią przedstawiając…
27 września 2021
Zestawy prezentowe Istnieje wiele sposobów na wyrażenie swojej wdzięczności dla drugiej osoby, współpracownika, kontrahenta bądź pracownika. Zestawy prezentowe zawsze sprawdzą się jako forma podziękowania, jak…
9 września 2021
Dla wielu ser dzieli się wyłącznie według koloru na biały i żółty, bo przecież taki można dostać najczęściej. Gdy słyszą to rodowici Francuzi, to przecierają…
6 sierpnia 2021
Beaujolais Nouveau to młode, czerwone wino, które ledwo fermentowało. Można się także domyślić, że pochodzi z francuskiego Beaujolais, znajdującego się kilkadziesiąt kilometrów od Lyonu. Wino…
26 lipca 2021
Zacznijmy od początku… Ser Comté wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego, które pochodzi z regionu Franche-Comté i wyłącznie tam może powstawać (w departamentach Doubs, Jura, Haute-Saône…
22 lipca 2021
Alzacja to północno – wschodnia część Francji dzieląca się na departamenty Dolnego Renu (północna część regionu) i Górnego Renu (południowa część). Jest najmniejszym regionem administracyjnym…
16 lipca 2021
Alpy francuskie w swoich granicach posiadają region Sabaudia. Słynie ona z przepięknego krajobrazu, imponującej infrastruktury turystycznej ale również z świetnego jedzenia. Z tego regionu pochodzi…