Klasyfikacja serów francuskich i nie tylko ! Dla wielu ser dzieli się wyłącznie według koloru na biały i żółty, bo przecież taki można dostać najczęściej. Gdy słyszą to rodowici Francuzi, to przecierają… czytaj więcej
Comté – Francuski ser które skradł nasze serca Zacznijmy od początku… Ser Comté wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego, które pochodzi z regionu Franche-Comté i wyłącznie tam może powstawać (w departamentach Doubs, Jura, Haute-Saône… czytaj więcej
Alzacja Alzacja to północno – wschodnia część Francji dzieląca się na departamenty Dolnego Renu (północna część regionu) i Górnego Renu (południowa część). Jest najmniejszym regionem administracyjnym… czytaj więcej
Deska serów – jak ją zrobić ? Dobrze skomponowana deska serów wraz z ciekawymi dodatkami pomoże wykrystalizować z wina to co najlepsze. Ponadto, różnorodność smaków wraz z dobrą prezentacją, stanowią nie lada… czytaj więcej
Dobry dostawca w branży HoReCa – jak go wybrać? Sukces w branży HoReCa zależy od bardzo wielu czynników. Istotny jest dobry pomysł na biznes, sposób jego działania i obsługi oraz marketing, bez którego w… czytaj więcej
Francuskie musztardy Musztarda jako zimny sos Każdy z nas lubi czasem podkreślić smak ulubionych potraw. Jaki jest na to najprostszysposób ? Odpowiedź to: SOSY! Jedni lubią sosy… czytaj więcej
Wina węgierskie z Villány Dlaczego wino węgierskie? Po latach importowania win francuskich zdecydowaliśmy się na urozmaicenie naszej oferty. Nasz wybór padł na szczególny punkt na winiarskiej mapie świata –… czytaj więcej
Beaujolais Nouveau – Święto młodego wina Beaujolais Nouveau to młode, czerwone wino, które ledwo fermentowało. Można się także domyślić, że pochodzi z francuskiego Beaujolais, znajdującego się kilkadziesiąt kilometrów od Lyonu. Wino… czytaj więcej
Kosmetyki francuskie Kosmetyki francuskie Dzisiejszy wpis będzie się nieco różnił od poprzednich ponieważ nie będzie dotyczył tematyki która pobudza nasze kubki smakowe. Nie będziemy opisywać serów ani… czytaj więcej
Zestawy prezentowe dla firm – co wybrać? Święta, awans czy zrealizowany ważny projekt to wydarzenia, które w niemal każdej firmie są powodem do świętowania. Zwykle z tej okazji organizowane jest spotkanie, a… czytaj więcej
Pomysł na prezent Urodziny, święta, podziękowania… Zawsze znajdzie się dobra okazja, aby sprezentować swoim najbliższym, pracownikom bądź kontrahentom coś wspaniałego! Flomaro wychodzi do Państwa z otwartą dłonią przedstawiając… czytaj więcej
Wyśmienity Raclette – czym jest i jak go przyrządzić? Francuska kuchnia należy do najwykwintniejszych na świecie i często jest kojarzona z bardzo trudnymi i czasochłonnymi daniami. Na szczęście nie wszystkie dania znane z Francji… czytaj więcej